Európai konzultációk

2017.03.03.

Nyilvános konzultáció a Kreatív Európa programrólcreative

Célcsoport: A lakosság egésze és valamennyi érdekelt fél

A konzultáció időtartama: 2017.01.23. – 2017.04.16.

A Bizottság azért indít konzultációt az érdekelt felekkel és a polgárokkal, hogy megismerje véleményüket a Kreatív Európa programmal kapcsolatban.

A konzultáció a Kreatív Európa program három fő területére – a Kultúra alprogramra, a Média alprogramra és a Szektorokon átívelő ágazatra – terjed ki.

Bár a kérdőív csak angolul érhető el, a válaszolni az EU bármelyik hivatalos nyelvén lehet.

Bővebb információ és a kérdőív itt található.

2017.03.03.

Mondd el a véleményed az Erasmus+ -ról és a jövőjéről!

erasmus

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított az Erasmus+ programról, elődjeiről és jövőjéről.  A félidős értékelés az Erasmus+ program 2014-2016 között lezajlott tevékenységeit fedi le.

Tanulók, fiatalok, tanárok, ifjúságsegítők, sportolók, munkáltatók, munkavállalók, szervezetek, stb. véleményeit várják.  Az online kérdőív 2017. május 31-ig tölthető ki.

Bővebb információ és az online kérdőív letölthető:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/consultations/erasmus-plus-mid-term-evaluation-2017_en

2017.03.02.

Nyilvános konzultáció az Európai Szolidaritási Testület továbbfejlesztéséről

EUSolidarity Corps

A nyilvános konzultáció célja, hogy az Európai Bizottság megtudja, hogyan vélekednek a fiatalok, a tanárok, az ifjúságsegítők, a kezdeményezés iránt érdeklődő szervezetek, a munkavállalók és más érdekeltek a nemrég életre hívott Európai Szolidaritási Testület elsődleges feladatairól és a testület tervezett megerősítéséről.

A nyilvános konzultáció 2017.04.02-ig tart, melynek keretében a résztvevők véleményt mondhatnak a kezdeményezés céljairól, ismertethetik, mi készteti őket a kezdeményezésben való részvételre, elmondhatják, milyen további tájékoztatásra és iránymutatásra van szükségük, valamint beszámolhatnak az általuk alkalmazott, gyakorlatban bevált módszerekről.

A kérdőív itt érhető el.

2017.02.21.

Társadalmi konzultáció a 7 közös vállalkozásról

horizon2020_2

Az Európai Bizottság on-line konzultációt indít a H2020 égisze alatt működő 7 közös vállalkozásról. A konzultáció a H2020 program félidei értékelésének fontos részét képezi. Többek között az operatív működés hatékonyságára, a közös vállalkozások teljesítményére, a tudományos eredményeire és a társadalomgazdasági hatására fókuszál.

A konzultációban 2017.március 10-ig lehet részt venni.

A konzultáció honlapja: H2020_JU_consultation