Médiatár

2017.12.07.

1 éves az Európai Szolidaritási Testület! Boldog Születésnapot! Az elmúlt egy évben számos fiatal, lelkes és odaadó munkával  segített különböző projektekben a  Testület keretében. 

www.facebook.com/EuropeanCommission/videos/1603027449744729/

 

 

2017.11.13.

30 ÉVES AZ ERASMUS

Az Erasmus+ program az Európai Unió egyik legsikeresebb kezdeményezése. Az elmúlt harminc évben több mint 9 millióan vettek részt az Erasmus programban. A program segíti a fiatalok munkába állását, erősíti az EU polgárainak aktív társadalmi szerepvállalását, támogatja a társadalmi beilleszkedést és nemzetközi perspektívát nyújt a résztvevőknek.Tudj meg többet az ERASMUS+ – ról: http://tka.hu/erasmus30

2017.10.19.

EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLET

Az Európai Szolidaritási Testület létrehozásával az Európai Unió fiatalok számára teremt életre szóló lehetőséget, élményt. A kezdeményezéshez csatlakozva, az elhivatott fiatalok önkéntes és szakmai tevékenységekben vehetnek részt. https://europa.eu/youth/SOLiDARIty_hu 

Hogyan csatlakozhatnak szervezetek? Részletek: https://europa.eu/youth/solidarity/organisation_info_hu

2017.08.30.

Miért érdemes a Campus Mundi ösztöndíjakra pályázni?
Nézd meg a videót, pályázz és nyerj!!!!

2017.06.29.

Már letölthető az Erasmus+ mobilalkalmazás!
Miért hasznos? Miben segít? A videóból megtudhatod!

2017.06.15.

Kinek szól az Erasmus+ program? Akár te is belevághatsz!

2017.05.31.

Európai Szolidaritási Testület

solidarity corps

2017.05.29.

Európai Unió által nyújtott lehetőségek

Az Európai Unió számos lehetőséget biztosít mindenki számára az élet minden területén, melyet a lenti videó is bizonyít. Ezt kell kihasználnunk.

investEU

A RÓMAI SZERZŐDÉSEK 60. évfordulója

1957. március 25-én a hat alapító állam, Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, a Németországi Szövetségi Köztársaság és Olaszország képviselői Rómában aláírják a Római Szerződéseket.

A videó az elmúlt 60 év eredményeit és történelmi eseményeit foglalja össze  #EU60

http://europa.eu/!qh49Kv

 

2016.12.10.

Európai Szolidaritási Testület

 

Szívesen segítenél? Nem félsz a kihívásoktól? Jelentkezz az Európai Szolidaritási Testületbe.

https://europa.eu/youth/Solidarity_hu

2016.11.18.

EURÓPA ÖNÖKÉRT

- Segítség és tanácsok az uniós polgárok számára

Szeretnél EU országban tanulni, dolgozni? Szeretsz utazni? Tudd meg mik a jogaid az új munkahelyen, iskolában, a másik tagállamban. Légy felkészült! Látogass el az Európa Önökért portálra!

http://europa.eu/youreurope/

2016.04.15.

http://www.europarltv.europa.eu/hu/player.aspx?pid=ad98d4c4-6fa7-4d46-b096-a5a600912407

Az autentikus európai mozi valódi kincs

Vörös szőnyegek, csillogás, filmsztárok és rendezők. Az Európai Parlamentnek 2007 óta saját filmdíja van. Egyfilmszakértőkből álló zsűri minden évben kiválaszt tíz európai filmet. Közülük a három kedvenc kerül a döntőbe.A bevándorlás, a társadalmi integráció és a szegénység a leggyakrabban felmerülő témák, megható történetek, melyek szinte mindig társadalmiak és realisták.

“A LUX-díj méltó a nevéhez. Mindhárom kiválasztott film társadalmaink kérdéseit feszegeti valamilyen formában. E filmek mindegyike ajtókat nyithat a különböző kérdésekről folyó gondolkodás és párbeszéd előtt. Ezen a módon e filmek felerősödnek és hatásuk erőteljesebben visszhangzik.”

Ez igazi európai mozi, ami különbözik a hollywoodi kasszasikerektől.

“Szükség van közpénzre, állami támogatásra és szándékra, hogy a mozit — a művészetet általában, de a mozi is művészet — meg kell védeni a piac és a politika nyomásától. Ezért van az, hogy a mai díjnak valódi jelentése van, mert megmutatja, hogy az EU, az Európai Parlament védi a bonyolult mozit, azt a mozit, ami nem magától értetődő.” Van még egy dolog, ami sajátossá teszi az európai filmet, és ez a hivatalos nyelveink nagy száma. A LUX-díj lehetővé teszi a feliratozást az Unió 24 hivatalos nyelvére a három döntős film számára. Ez a munka 3000 euróba kerül verziónként. Elkezdődik a nagy utazás, először Velencébe, ahol a Mostra fesztiválon mutatják be a három döntőst. Ezután moziban is láthatók az összes EU-tagállamban, mivel a díj az európai közönség szavazatain alapul. Aztán vissza Brüsszelbe, ahol az EP néhány hétre saját mozit nyit. Felkérik a képviselőket, hogy szavazzanak a kedvencükre. Végül a LUX-díj győztesét minden év végén hivatalos ünnepségen jelentik be Strasbourgban.

Forrás:

http://www.europarltv.europa.eu/hu/player.aspx?pid=ad98d4c4-6fa7-4d46-b096-a5a600912407

  2016.04.01. HORIZON2020  Megálmodni, Együttműködni, Megvalósítani ( Dream it, Team it, Make it happen )         2016.03.12.

Interjú Zupkó Gáborral,

az Európai Bizottság budapesti

képviselőjével 

“Magyarország alapvető érdeke az uniós tagság, és szinte minden esetben egybevágnak az uniós és a magyar érdekek” – jelentette ki az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője. A december óta hivatalban lévő Zupkó Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában a képviselet legfontosabb feladatának nevezte a tájékoztatást az Európai Unió tevékenységéről, arról, hogy milyen projekteket támogat, illetve hogy Brüsszel milyen fejlesztési programokban vesz részt Magyarországon. Interjú 1. rész Interjú 2.rész

EUTube: Az Európai Bizottság Youtube csatornája